Emma i Norrköping

Aber bitte mit Sahne

Kategori: Skola

I veckan lyssnade jag på låten "Aber bitte mit Sahne" med mina tyskelever. Det är en låt skriven av schweizaren Udo Jürgen nån gång på 70-talet. Vi jobbar just nu med mat och restaurangbesök och denna låt fanns lägligt nog i vår lärobok och på lärar-CDn.
 
Riktigt go låt, alla borde lyssna på den. Härligt 70-talig!
 
I alla fall. Vi lyssnar på låten och den är riktigt svängig. Eleverna har ju texten så de börjar sjunga med, vissa dansar lite där de sitter i sina stolar.
 
Sen får de i uppgift att översätta låten, 4 små grupper får en vers var. Och det går riktigt bra, jag går runt och ser hur de slår upp ord, skriver, de frågar om oklarheter. Vers 1 och 2 är ganska mycket om olika kakor, tårtor och om hur de 4 damerna fikar varje dag. Sen kommer jag till gruppen som har vers 3: "eh alltså vi tror hon dör! Det står typ att Döden omger henne med grädde. Vi trodde det här var en kul låt!" I vers 4 blir det tyvärr inte bättre. Men så handlar låten och kakfrosseri så det kanske inte är så konstigt.
 
Trots det tråkiga slutet så dansade de vidare när vi lyssnade på låten en annan gång. Det blev ett kul slut på lektionen!
 
//E
Kommentera inlägget här: