Emma i Norrköping

När får jag mina poäng?

Kategori: Skola

Jag antar att ni inte missade min fyramånaders vistelse i Berlin i somras och att jag där skrev en c-uppsats på ca 30 sidor. Denna uppsats är värd 15hp och lämnades in för bedömning i början på augusti.
 
I slutet på oktober efter några obesvarade mail till min lärare mötte jag honom i skolan. Han sa då att han och studierektorn skulle ha ett möte om min uppsats den veckan och att jag skulle få mina poäng för uppsatsen. Glädjande nog skulle jag även slippa opponera.
 
Nu är det som ni alla märkt sista november och jag har fortfarande inte fått in de där 15hp för min uppsats. Hur ska jag göra? Känner mig väldigt tjatig som mailar den läraren stup i kvarten men jag vill ju ha in mina poäng som han lovat mig!
 
Hjälp, nån...
 
//E

Lunch med Maja

Kategori: Familj/vänner

Idag kom Maja till Linköping. Vi gick Lärande 2 ihop på HLK i Jönköping. Förra året lånade hon några böcker av mig och så åt vi lunch. Nu var det dags att lämna tillbaka de lånade böckerna och då passade vi på att äta lunch ihop igen.
 
Maja ska också bli lärare så vi har en del att prata om. Det är inte så många i min omgivning som är så insatta i betygskriterier, provkonstruktion etc. så man får ju passa på att prata när man har chansen liksom. Vi är dock inte så tråkiga att vi bara pratar skola och utbildning, jag lovar =)
 
För övrigt så faller snöflingorna sakta men säkert. Får se om det blir nåt riktigt snöfall idag eller om det ska fortsätta komma en då och då.
 
Ha en go helg!
//E

Examensarbete - 9 sidor

Kategori: Skola

Det går typ framåt för mitt examensarbete. Helst vill jag ju "ordbajsa" fram saker som jag tycker är vettiga men det får jag inte eftersom jag gör en forskningsöversikt aka sammanfatta vad andra redan skrivit.
 
Men jag hittar nya och bra citat hela tiden att använda mig av så sakta men säkert växer min text fram. Dock känns det hela tiden som om jag behöver mer källor och mer information. Jag har typ 20 källor, de borde räcka, om inte annat borde jag skumma igenom dem igen för att se till så jag inte missat nåt vettigt.
 
Viktiga datum att hålla koll på:
- 3 december: då ska över halva arbetet vara klart, ca 17 sidor. Det ska skickas till min handledare som då avgör om jag kommer "bli klar i tid". Om han tycker det så är nästa datum..
- 7 december: dvs sista dagen att anmäla sig till framläggning och slutseminarium. Efter det är det bara att jobba på för...
- 20 december: ska uppsatsen vara helt klar och lämnas in.
- 10/11 januari: slutseminarium och opponering.
 
Det finns dock ett litet krux: nästa vecka ska min handledare läsa igenom det jag skrivit hittills och bedöma och den håller en god kvalitet och jag ett gott tempo för att bli klar i tid. Vissa studenter har fått godkänt att anmäla sig och sen slackat av för att sen knappt vara klara 20 december vilket i sin tur gjort examinatorerna arga eftersom de måste bedöma uppsatser som uppenbarligen inte är klara och måste sätta Underkänt.
Således är handledarna lite försiktiga med att släppa upp examensarbeten för slutseminarier........
Men nästa tillfälle är redan i mitten på februari, inte så farligt.
 
Nu kanske detta låter jätteallvarligt och oroväckande men nej, ni kan vara lugna. Väldigt många blir inte klara i tid. Niklas sa att flera i hans klass la upp sina uppsatser flera månader efter honom. Dock tänker jag satsa på att bli klar, känns bättre då.
 
9 sidor hittills....
 
//E