Emma i Norrköping

Väntan är över

Kategori: Allmänt

Jag har äntligen fått min lärarlegitimation. Väntan har varit lång: 8 månader och 7 dagar för att vara exakt.
Min rektor vill ge mig tillsvidaretjänst och nu är det äntligen möjligt, då man måste vara legitimerad för att få "fast" tjänst.
 
Efter allt strul jag har varit med om med kurser, betyg, väntan, omprov och mer väntan är det skönt att nu veta att allt äntligen är över. En liten sten har lyfts från mitt bröst.
 
//E

Beer Expo 2015

Kategori: Emma testar

Det var ett par år sedan jag var på ölmässan. Sist jag besökte den var jag inte helt övertygad, men då var jag inte heller helt övertygad öldrickare. Nu när jag vet lite mer vad jag tycker om så kände jag att det var dags igen, så idag gick jag och Erica på ölmässan i Linköping.
 
Det var sådär lagom mycket folk, trots att vi tog det sk. dagspasset.
 
Vi var där i 4 timmar och jag hann prova 8 olika ölsorter innan jag blev helt proppmätt:
- Mikkeler Beer Geek Breakfast - dagens första öl var en kaffe staout som var mycket god.
- Flying Brewery Lemon Radler - lager blandat med citronsaft. Väldigt fräsch och god, men så gillar jag radler redan från början. Bara 2,2% vilket var ett skönt avbrott från stouten jag drack först.
- Nils Oscar Vanilla Bourbon Stout - mild och trevlig för att vara stout, det var snarare eftersmaken som var vanilj än själva smaken.
- Folkes Brown Ale - kändes som helt vanlig brown ale. God, men inget speciellt.
- Flensburg Frühlingsbock - ljus öl med eftersmak av mandel. Trodde det var mörk öl, därav att jag valde den, ack så fel jag hade.
- Flying Brewery Cranberry Radler - smakade som om man lagt godis i en smaklös, ljus öl. Helt okej godissmak men väldigt udda även för en radler.
- Poppels Brown ale - krämig eftersmak men citrusig i början.
- Black Irish - ganska neutral i smaken för att vara en mörk öl. Liten, liten hint av rökighet.
 
Jag gjorde inte åt alla kuponger på öl så för de sista köpte jag praliner från Jolla.
 
Efter ölmässan behövde jag och Erica lite mat så vi lyxade till det och delade på några tapas på Aioli. Till det drack hon rött och jag vitt vin.
 
Nu sitter jag här, lite lagom lullig, i min soffa och känner mig allmänt nöjd med dagen!
//E

Shoppinglördag

Kategori: Kläder/mode

Det var ingen lång shoppingrunda men jag och N hann med mycket. Vi gick till stan ihop men väl där gick vi varsin runda.
 
Jag insåg att en affär bytt modell på mitt favoritlinne och gjort materialet lite tunnare. Jag fick reda på att affären jag brukar köpa strumpbyxor i troligvis har slutat helt med strumpbyxor.
 
Lyckligtvis hann jag med lite roligare saker också. Lindex hade rea på strumpbyxor så jag köpte två olika storlekar att prova runt här hemma. Roligast av allt är dock de här:
Nya lädersandaler från Rieker med en nätt klack på 6cm. Riktigt sköna, jag menar de var ju tvunga att följa med mig hem.
 
Sen fick det ju bli shoppinglunch också.. Visserligen hemma, men det var en trevlig lunch.
 
Vad har ni gjort idag?
//E