Emma i Norrköping

Inte bara studenter behöver någonstans att bo!

Kategori:

Läste just i Corren att "det är ont om studentbostäder i landet".
Jag har sett många liknande rubriker den senaste tiden och alla verkar vara engagerade för att hjälpa studenter hitta boenden.

Men, är det nån som tänkt på alla som nyss gått ut gymnasiet eller de fått sitt första jobb och vill flytta hemifrån? De behöver också billiga och bra ettor eller tvåor att bo i för de får inte bo i en studentlägenhet. Och de kan inte heller köpa sig en bostadsrätt.....

Sen, ärligt talat, studenter behöver inte ha speciella studentboenden, för studentlägenheter kan (är) vara dyrare. Jag räknade ut hyran för ett tag sedan och jämförde min kompis studentlägenhet men den lägenhet jag och min pojkvän bor i. Många studentlägenheter har bara hyra i 10 månader så jag slog ut hennes hyra på ett helt år.
Studentlägenhet: 114kr/kvadratmeter/månad.
Vår "vanliga" etta: 94kr/kvadratmeter/månad.

Nu kanske inte detta är så farligt, eller hjälper så mycket. Vi får ju nämligen lägga till el och bredband, vilket ofta ingår i en studentlägenhet (iaf bredband). Däremot är vår lägenhet dubbelt så stor som hennes lägenhet och vi får bo kvar i våran hur länge vi vill, hon måste i princip flytta ut när hon pluggat klart....

För några år sedan började de bygga nya lägenheter i min gamla hemstad. Va bra, tänkte jag, nu behöver inte folk och studenter oroa sig för bostad. Men tji fick jag och alla andra när det visade sig att lägenheterna som byggdes var tvåor, treor och fyror som kostade ca 1 miljon att köpa! Sådana lägenheter fanns det redan massor av och behovet av dem var inte alls lika stort. Hur tänkte man där egentligen?

Jag säger bara det: bygg väldigt gärna mer lägenheter, men bygg då ettor och tvåor utan överflödig lyx som ungdomar och studenter har råd att hyra!!

//E

Livet som heltidsstudent

Kategori: Vardag

Ja, man ska ju inte klaga i alla fall. Jag tycker att livet som heltidsstudent är helt okej.
Eftersom man har relativt få lektioner kan man plugga lite när man vill.
Som idag, då har jag inga lektioner, men tvättid så jag måste upp tidigt ändå.

Men, man kan ändå äta att lugn frukost, läsa DN, gå omkring i pyjamas, läsa nåt kapitel i sin bok, göra kaffe, läsa lite till.....

Okej, det kanske inte är drömlivet men det funkar bra för mig och pojkvännen. Vi har t.o.m kommit till insikten att vårt beteende under studietiden kommer göra det omöjligt för oss att ha vanliga 8-16 jobb.

En annan sak som är bra med att vara student är att du kan tvätta i princip när som helst. Man behöver inte ta eftermiddagstiden eller nån helg bara för att man jobbar, nej vi kan tvättta när som helst.

Sen, jag som gillar att gå på stan men inte att stå i kö, jag kan gå ner på stan vid 11 och då bara möta mammor med barnvagn och nån enstaka pensionär. Alla andra jobbar eller går i skolan. Det är riktigt gott!

Dock är det nu dags att läsa ett kapitel eller två i min bok Doing Task-based Teaching. Lite rörig bok men allt annat är rörigt med LiU just nu så jag är van.

Ha en underbar dag!

//E

(Går)dagens förvåning

Kategori:

Familjen J och alla barnens respektive ska åka till Paris i november. Inför detta tillfälle håller jag på att "brush up on my French" som britterna säger.

Igår kväll satt jag och kollade igenom min franska parlör och helt plötsligt kom sektionen flörta. Det började med fraser som:
Du har underbara ögon. (Tu as des yeux magnifiques.)
Jag tycker om ditt skratt.
Jag älskar dig.

Lite gulliga fraser tycker jag. Men sen kommer fraser som:
Är du gift?
Ska vi tillbringa natten tillsammans?
Vi kan ju kramas lite.
Men bara med kondom!
Var det skönt för dig?

Det hela slutar med:
Det var underbart.
Var snäll och gå nu!
Lämna mig ifred!

Liten fråga nu bara, vad gör folk på sina semestrar i Frankrike?? Har jag missat nåt??

Om inte annat kan man konstatera att parlörer innehåller allt och lite till. Måste nog kolla upp om det finns sånt här i min tyska parlör också. Oj, oj, oj...


//E