Emma i Norrköping

Alla goda ting är tre

Kategori: Familj/vänner

De tre senaste dagarna har innehållit tre olika roliga aktiviteter.
 
25 december
Det var en lugn dag som fortsatte i Disney-maskerad. Tingeling (jag) fick umgås med en Stormtrooper, Robin Hood, Alice i Underlandet, Jafar, Micke (Micke & Molle), en musa från Hercules och en party-Askungen i kortkort. Vi spelade spel, lyssnade på Disney-musik och dansade till en bit efter midnatt.
 
26 december
Mamma och pappa bjöd in barn med respektive på italiensk mat och spelkväll. Jag bidrog med risotto och ett snabbt spelinköp. Lite senare kom även två av mina kusiner över och spelade spel med oss. Spelet "Kortslutningen" bidrog med så mycket skratt att jag inte ens kunde läsa frågorna när det var min tur. Barnen avslutade kvällen med en riktigt lång session av Carcassone som en av förstagångsspelarna vann.
 
Idag, 27 december
Mina bröder, kusinerna från Danmark, två av kusinerna från Jönköping och två respektive åkte till Prison Island i Huskvarna. Vi delade in oss i tre lag; Lag Gris, Piratkanin och Emma, och körde igång. Mitt lag, Piratkanin, fick tyvärr minst poäng men vi hade väldigt kul. 
Prison Island går ut på att utföra antingen fysiska, tekniska eller kluriga utmaningar i ett rum. Alla rum har en maxpoäng som man får om man löser utmaningen helt och hållet, t.ex. löser alla 15 matte-tal. Om man klarar, säg, 4 matte- tal så får man ungefär en tredjedel av poängen. (Till skillnad mot BodaBorg där det är allt eller inget som gäller.)
Efter tre timmar av stress och stoj åt vi goda hamburgare på Brooklyn Burgers.
 
//E

Julafton 2015

Kategori: Familj/vänner

En dag med både lugn och ös i härlig blandning.
 
Julmat, julklappsutdelning och julklappsspel skedde hemma hos mamma och pappa. Det var bara vi fem i familjen J så det var lugnt och skönt. Tävlingsdjävulen kom fram lite när mina syskon och jag spelade TV-spel och lite under julklappsleken när man ska slå en tärning snabbt.
 
Sen åkte vi till min moster och morbror där även morfar, kusiner och en annan morbror fanns. Tomten kom och de mindre barnen fick julklappar i mängder. 8 av 9 kusiner satte igång och spelade Ullaredsspelet där man ska ta sig till olika avdelningar och sen ut till parkeringen. Vilket ös det blev när min lillebror som var ett steg från parkeringen och vinst var tvungen att gå tillbaka till strumpavdelningen. Jag trodde inte det var möjligt att få ut så mycket action av det spelet som vi fick.
 
Vid 22 tog jag mig till N och hans familj för en kvällsmacka, julöl och ytterligare julklappar.
 
Trots att både min familj och Ns familj lottat ut en person att köpa julklappar till så känner jag mig överöst av klappar, fick bl.a. örhängen och en ukulele. Bra och kul blandning.
 
...............................  ..................................
 
Nu laddar vi om för kvällen då jag ska på maskerad!
 
God fortsättning allihop.
// E

Man blir lite som ett barn igen

Kategori: Allmänt

Antalet julklappar ökar under granen hemma hos mamma och pappa. Jag kunde inte låta bli att snoka och genast hördes "så nyfiken du är då". Men man blir ju det, inget man kan göra åt. En julgran med klappar under lockar fram den nyfikna femåring alla har inom sig.
 
Men jag måste ge mig lite till tåls, det är många timmar kvar till julafton.
 
//E