Emma i Norrköping

A Human Adventure

Kategori: Allmänt

Idag gick jag med N och hans kompis på utställningen "A Human Adventure". Det är en utställning om NASA och resor till rymden. Flera är de större föremålen är kopior (1:1 och mindre) men vissa delar och föremål var de riktiga som har varit ute i rymden.
 
Riktig landningsfallskärm.
 
Skalenlig kopia av ett fordon som körde antingen 1km/h eller 2km/h. Inga svåra krockolyckor här inte.
 
Riktigt däck från ett fordon som åkt på månen.
 
Jag hade gärna sett fler info-skyltar. Gubben man lyssnade på i lurar var ganska långdragen och tråkig. Det hade varit bättre att läsa mer själv. Men men, jag fick ju se riktigt rymdsaker så jag är nöjd.
 
//E

Matsalen börjar se ut som en matsal

Kategori: Boende

 
Vi har nu äntligen fått tag i en skänk som passar till vårt matsalsskåp och matsalen börjar se ut som en matsal. Några tavlor på väggarna och något kul pynt, sen är det klart!
 
//E

Shoppingdag med Erica

Kategori: Familj/vänner

Vi hade hoppats på en shoppingrunda i solsken som kunde avslutas med ett glas vin på någon uteservering. Så blev det tyvärr inte. Det har duggat på oss och varit allmänt grått och höstigt.
 
Men vi har shoppat (och fikat och ätit lunch)!
 
Jag fick med mig ett par turkos strumpbyxor, en kjol och nya höstskor.
Mina förra höstskor är inne på sista versen. Så länge det inte regnar så funkar de. Det är hål i ena sulan. Men vi bor i Sverige så då får man räkna med regn. Hittade skorna ovan på Sköna Skon (var annars) och deras sommarrea. Och tur var väl det för 1450kr är lite väl mycket för ett par skor. De var på 50% rea och helt enkelt ett fynd!
 
//E