Emma i Norrköping

Ett dygn på Öland

Kategori: Resor och utflykter

Mina svärföräldrar har köpt sommarstuga på södra Öland. Vi kom ner runt ett igår och åkte lite efter ett idag. Det har varit väldigt blåsigt och kallt så vi har spenderat mycket tid framför brasan. Det är en väldigt stor trädgård och det ska bli kul att se vad alla växter visar sig vara när det börjar bli vår och grönt igen. Huset är stort nog att rymma minst en hel familj och så finns det en liten gäststuga.
 
 
Idag var det soligt, men blåsigt, så vi åkte iväg med bilen och tittade på vattnet. Inget stort badsug just nu men vem vet vad som händer i sommar?
 
//E
 
 

Emma testar: en ny, mörk öl

Kategori: Emma testar

 
Omnipollo har släppt en ny öl i avdelningen småpartier. Den heter "Noa Pecan Mudcake Stout". Mörk och mastig, precis som jag vill ha det.
 
Enligt beskrivningen är doften/smaken: "Stor, rostad doft med inslag av choklad, kaffe, nötter, vanilj, gräddkola och russin." Jag kan inte annat än hålla med.
 
Det enda tråkiga är att denna 33cl flaska kostar 59kr. Snacka om att man kommer dricka med måtta!
 
//E

Bönbiffar

Kategori: Ätbart

 
Jag ska ju försöka prova nya rätter i år. Min förhoppning är även att äta lite mer vegetariskt. Så idag provade vi att göra bönbiffar med vitlök, parmesan och persilja. Det gick åt en förpackning blandade bönor och 2 klyftor vitlök. Utöver det har jag ingen koll på mängd av de andra ingredienserna.
 
Till biffarna hade vi bulgur, stekt paprika och mozzarellasallad. Vi båda tyckte det blev väldigt gott.
 
Ha det bra.
//E