Emma i Norrköping

Skön, lugn söndag

Kategori: Allmänt

Som sig bör har jag tagit det lugnt även denna söndag. Jag har stickat, jag har virkat och jag har druckit kaffe framför massa avsnitt av Top Gear. Det fick även bli en långpromenad då eftermiddagssolen lockade med att lysa så fint på alla löv.
Dagen avslutas just nu i soffan med en stor kopp té och Top Gear på TV.
 
Hoppas ni haft en bra helg.
//E

Lite höstpynt

Kategori: Boende

Jag gillar att pynta och dekorera, och jag försöker så gott det går på den lilla yta jag och Niklas har. Nu när det är höst vill jag således höstpynta. Hade jag varit i USA så hade jag gått "all in" då man där pyntar med allt från löv och pumpor till häxor och spindlar. Jag satsar på lite mer diskret pynt i form av pumpor.
 
 
I år har min stora pumpa (ca 17cm hög) fått ett litet syskon (ca 8cm hög). Den lilla passar perfekt i köksfönstret.
 
Ha en fortsatt trevlig höst allihop!
 
//E

European Day of Languages

Kategori: Allmänt

Idag är det Europarådets European Day of Languages. Det anordnas evenemang och aktiviteter runt om Europa. Vad Europarådet vill göra är att uppmuntra barn och vuxna till att lära sig olika språk.
 
På skolan där jag vikarierade idag satt det planscher överallt och vi lärare fick klistermärken:
Klistermärkena uppmuntrar folk att prata med varandra. Jag tror att nästan alla Europeiska språk var representerade på klistermärken. Alla hade samma fras: "Prata med mig". Jag valde den som hade en tysk fras. Tyckte det var ganska passande, blivande tysklärare som jag är och att jag idag enbart undervisade i tyska.
 
Så jag har idag bidragit till att sprida flerspråkighet. Vem har du pratat med idag? Och på vilket språk?
 
//E