Emma i Norrköping

Nördigt ft. Töntigt

Kategori: Familj/vänner

Igår kväll gick jag, Niklas och Malin till NH.
Vi började kvällen med god dryck och varsin NH:s burgare grekland, det var mycket gott.

När vi precis var klara med maten så körde Pub-Quiz igång. Temat var: Nördigt ft. Töntigt. Det började ganska enkelt med frågor som: Vem spelar Hermione i Harry Potter-filmerna? eller Vilket fantasiland skrev C.S. Lewis om? Det blev lite svårare med frågor som: Vad för slags spel är W.O.W? eller Vad står förkortningen GLHF för? Men värst var nog ändå frågan om nån låt från ett spel och Vad heter Adam Sandler's egna filmbolag?

Vi lämnade glatt in vårt svarsformulör för vi hade ändå svarat bra på de flesta frågor. När resultatet kom hade vi fått ihop 29 poäng av 33 möjliga. Jag började genast undra om vi kanske var töntar eller nördar i alla fall.

//EFörresten, du kanske vill ha svaret på frågorna:
- Emma Watson spelar Hermione
- C.S. Lewis skrev om Narnia
- W.O.W är ett MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game)
- GLHF står för Good Luck, Have Fun
- Adam Sandlers bolag heter Happy Madison

"Wuthering Heights" - a sexual force

Kategori: Böcker, film och musik

Jaha. Jag har nu läst ut Wuthering Heights av Emily Brontë. Sitter och svarar på frågorna inför lektionen imon. En av frågorna går ut på att beskriva huvudfokus i 4 olika kritikers artiklar till denna bok. Dessa artiklar är ofta mycket tråkiga men den här gången var det en som stod ut lite extra.

Artikeln i fråga är skriven av Thomas Moser 1962 och heter What is the matter with Emily Jane? Conflicting impulses in Wuthering Heights. Han börjar helt normalt men efter 3 sidor kommer han in på Freud och där går allt utför.

Några citat från artikeln:

Over a century ago Emily Brontë dramatized what Freud subsequently called the id.

Heathcliff always wins, and the images suggest that the victory is a sexual conquest.

His lack of fire enrages Cathy. I samma stycke skriver författaren att karaktären Edgar inte är arg nog för karaktären Catherine och att det är sexuellt.

Sexual frustration clearly contributes to her collapse after Edgar's failure. Ja, för hon kan ju inte vara arg som vanligt folk...

...Heathcliff's magical sexual power.

...Cathy speedily deprive him of his male sexual force.

Jag kan ju då säga att Wuthering Heights är en brutal och mörk bok. Heathcliff är elakare än elak, slår sina barn, är manipulativ och helt genomkall. Jag undrar nu, var i detta finns allt sex?

Just det!

//E

Fasaden: en uppdatering

Kategori: Vardag

Plasten som hängde framför vår balkong och stora fönster är nu bortplockad. Man kan se ut igen!
Passade på att njuta av min återvunna utsikt av grannhuset och såg då att mitt hus även fått lite färg. Jag ska väl erkänna att jag inte är helt nöjd med valet av färg. Jag hoppades på typ havsgrön eller grått med vita knutar. Men nej, huset är gul-aprikost, alltså ungefär samma färg som innan. Lagom kul...

Jag är fortfarande lite konfys över arbetssättet "gubbarna" har. Gör man inte klart ett steg runt hela huset innan man går vidare? Här verkar de ha gjort i princip alla steg på en vägg innan de gått vidare till nästa vägg. Lite udda. Men som sagt, vad vet jag om byggbranschen?

Nu håller vi bara tummarna för att de blir klara snart.

//E