Emma i Norrköping

"Det doftar gott om mammas bak"

Kategori: Allmänt

Mhm, doften av nybakta muffins sprider sig i köket.


Vi har äntligen köpt nya ägg så jag kunde baka mina favoriter: kaffemuffins!
De är bakade efter ett modifierat recept, jag har själv provat mig fram till en bra mängd kaffe. Vill du också prova så finns mitt recept här.
Idag blev det en missmatch av massa prickiga formar. Tänkte att det skulle bli extra fint.

Vem blir först hit och smakar?

//E

Nytt pass

Kategori: Vardag

Idag hade jag bokat tid för nytt pass. Ja, man ska boka tid nu för att få skaffa ett pass. Det är en bra idé av Polisen. Man går in på deras hemsida och klickar sig fram till rätt stad. Sen finns en jättekalender där man ser vilka tider som finns och vilka som redan är tagna. Så väljer man en som passar ens egna schema, jag tog kl 14. Jag fick t.o.m ett sms på förmiddagen som påminnelse....

Jag gick således dit, satte mig framför båset jag blivit tilldelad och sen efter en kort stund, nån minut innan kl14 så ropade en dam: Emma.....

Nu är det för övrigt nya pass som gäller. De har både färgbild och en svartvit bild, alltsså två bilder att se kul ut på. Man får inte le heller. Man ska se neutral ut, jag tyckte det kändes som om man skulle se uttråkad ut. Kul bild. Sen tar de ens fingeravtryck också. Oj oj oj. Hur ska de få plats med allt det här i mitt pass. Men de lyckas nog, det har de ju alltid gjort.

Om ca 5 arbetsdagar får jag se resultatet.

//E

Färgglad vår

Kategori: Kläder/mode

Jag har bestämt mig för att vara lite mer färgglad denna våren och sommaren. Man får hoppas att det gör både mig och omgivningen gladare.

För att bli lite färggladare så har jag handlat på mig några nya saker:

3/4 tröja från Indiska, 149kr


Grönt skärp från H&M, 49kr.


Gekås, 99kr. (Koboltblå/Kleinblå är väldigt stort i vår har jag läst.)

Men så igår kväll sattes en liten konversation igång så fick mig att börja tänka ännu mer färgglatt. 22.20 kom ett sms från min kompis Maria.
M: Snygging! Har du blå pumps?
E: Halloj!! Jag önskar jag hade blå pumps, de enda paret pumps jag äger är svarta. Äger för övrigt, tragiskt nog, bara 3 par klackskor, alla svarta. Måste bli ändring i år! Varför undrar du?
M: Jag är så jävla sugen på blå! [...] Men har köpt en snygg svart klänning som jag tänkte ha när XX fyller 50 och skulle vilja ha blå pumps till den. Fick för mig att det skulle vara coolt.

Blå pumps alltså, eller blå ballerina. Nu blev jag himla sugen på ett par jag också. Har visserligen varit det ett tag men inte tänkt på det på länge. Vad finns för utbud?

Ellos, 399kr. Himla snygga men lite för höga för mig.


Skopunkten, 199kr. Härlig färg och lagom hög klack för mig.


H&M, 99kr. Ballerina är alltid gulligt =)


H&M 299kr. Också himla snygga men så var det ju det där med den höga klacken. Men, vill ha!!

Inser nu också att grönt och blått är "mina" färger i år. Vad tycker ni om det?

//E