Emma i Norrköping

2013 är snart slut...

Kategori: Allmänt

Tiden går fort när man har roligt och alldeles strax är 2013 slut. 
Detta året har bjudit på
-många sköna skratt (spelkvällar, middag med familjen)
-god mat (restaurangen i Ystad, när pappa grillar, julmaten)
-resor och utflykter (Ullared, Ystad, Malmö, Göteborg, Vadstena)
-massa pyssel (kjolar, koftor, grattiskort, julkort, snöflingor, klänningar)
 
Det faktum att jag ligger efter med en tenta och att mitt jobb endast består av att åka runt och vara vikarie känner jag att jag tränger undan just nu och bara njuter av allt roligt jag gjort. 
 
Elsa Billgren har gjort en lista med nyårslöften inför 2014 som bara handlar om kul saker, inga dieter eller måsten. Jag har funderat lite och här kommer min:
- virka en ny mormorsrutefilt
- lära mig sticka vantar
- åka till Visingsö, har inte varit där på ca 10 år, det är dags nu
- flytta till en större lägenhet och inreda ett bibliotek
- åka till Berlin, jag är långt ifrån klar med den staden
- klara den där nedrans tentan och ta examen och bli lärare på riktigt
 
Ja, nåt sånt. 
Jag får återkomma om ett år och se hur mycket jag kan checka av.
 
Ha det så bra allihop!
//E

Var är min snö?

Kategori: Allmänt

Så har det blivit 28e december och hittills har december haft ca 2 dagar med snö. Jag vill ha mer! 
Det räcker med ett 2-3cm tjock täcke så man åtminstone förstår att det är vinter. Just ju känns det mer som ett grått och regnigt oktober. 
Några snöflingor på nyår vore trevligt. Kom igen nu vädret!
 
//E

Fullt ös, men kul har vi

Kategori: Familj/vänner

Jag kom hem i torsdags och samma kväll var det dags för det stora julgodisbaket. Tre familjer trängdes ihop i vårt kök. Knäck kokades, choklad rullades och vi hade pappersformar överallt. Vi kom fram till att vi träffats och gjort julgodis i 24 år, åtminstone två av familjerna. Det blir ju lite jubileum nästa år, himla kul. 
 
Fredagen bjöd på det årliga tandläkarbesöket, aldrig kul men det måste göras. En runda på stan med mamma och bio med bror, svägerska och några av deras kompisar. Vi såg Hobbit - desolation of Smaug. Alla verkade nöjda.
 
Sen blev det lördag och dags att klä granen och laga massa julmat. Då mamma tyvärr jobbar hela julen så firade familjen och respektive jul igår helt enkelt. Väldigt god mat, särskilt det krispiga översta lagret på Janssonen. Det blev en del must, en del vin och mycket spel. En himla kul grej var att Mikki hade som skoluppgift att fotografera folk som dansade runt en gran. Vi fick helt enkelt dra ut granen från väggen och börja dansa. Oj, oj, oj vad vi skrattade.
 
Nu är det söndag och vi har tänt det fjärde ljuset i ljusstaken. Idag tar vi det lite lugnare med lutfiskmiddag med morfar. Jag, mamma och morfar skulle kunna äta upp all lutfisk själva, men vi är snälla nog att dela med oss.
 
Julhärligheterna fortsätter....
 
//E