Emma i Norrköping

31 augusti

Kategori: Allmänt

Så har det blivit sista augusti, känns lite konstigt, det var ju sommar nyss. Dock har vädret här i Linköping gått över till höst så datumet kanske inte är så förvånande.
Vi gör inte många knop här idag, Niklas är förkyld och spelar TV-spel, jag är lite knasig i halsen och läser och stickar. Inomhusaktiviteter passar ju ganska bra den här dagen...
 
Jag känner mig dock redo för höst. Alla gosiga koftor kan plockas fram, ljus kan tändas och te kan börja drickas. Det är nästan så man längtar lite. För ärligt talat, vi har haft en himla bra sommar så vi kan gå mot en murrig och lite mörkare höst utan större problem.
 
Ha en fortsatt bra dag, vad ni än gör.
 
//E

Fredagsmys

Kategori: Ätbart

 
Det fick bli en liten spontant improviserad ost-och-kex-bricka denna kväll med allt från parmesan till fläderbubbel.
Passade perfekt till ännu en film med Poirot.
 
//E

Välkommen till teknikens århundrade Emma

Kategori: Emma tycker till

Jag är inget stort fan av teknik egentligen. Visst jag har en dator, en mobil, en kamera etc, men den där hypen som är nu att man hela tiden ska köpa mer teknikprylar, den förstår jag mig inte på. Fråga min familj. De "tvångsbytte" min mobil förra hösten med argumentet "farmor har nyare mobil än dig". Och jo de hade väl lite rätt i det och jo, jag gillar min nya mobil, men jag har inget internet i den.....
Till skillnad från många andra så äger jag och använder fortfarande en separat musikspelare, två till och med, en iPod och en mp3. Den som används mest är mp3. Old school!
En annan teknikpryl som finns i mitt hushåll tack vare pojkvännen är en E-Reader. (Heter de så förresten?) Jag var lite skeptisk till den först, jag vill ha en riktig bok i handen. Men nu har t.o.m jag börjat använda den, mest ur en ekonomisk synvinkel: det finns böcker på nätet helt gratis! Ett utökat bibliotek liksom.
Jag förstår inte helt hur den fungerar, det är sånt man har en teknik-vänlig pojkvän till, men jag kan starta den och hitta var i boken jag läste, alltid nåt. För övrigt måste jag säga att den är ganska go' att läsa på, det är ju ingen upplyst skärm så den funkar perfekt i solljus.
 
Så, ännu en teknikpryl i mitt liv, men det är så det är 2013. Välkommen till teknikens århundrade Emma!
 
//E