Emma i Norrköping

Planer för helgen

Kategori: Allmänt

Så är ännu en arbetsvecka slut. Och snart slutar även november. Helt otroligt!
 
Planerna för denna helg är att julstöka. Precis som mamma vill jag ha det mesta i bo:t färdigt första advent så man kan tända ljus och dricka glögg på söndagskvällen.
Saker ska således hämtas ner från vinden, gardiner ska bytas, pynt ska hängas, kakor ska bakas och hela faderullan. Kommer bli en rolig och välfylld helg. Ska även passa på att inviga min nya julskiva jag köpte i Göteborg.
 
Ha det så bra gott folk!
 
//E

Inte helt hundra....

Kategori: Allmänt

Det är tur att jag slutat tidigt både igår och idag, känner mig nämligen inte helt hundra. Befinner mig nu i soffan under en fil, ätandes en satsuma i hopp om att c-vitamin ska "bota" mig....
 
//E

En helg i Göteborg

Kategori: Resor och utflykter

I fredags åkte jag, Niklas och hans pappa P till Göteborg. Tillsammans med syster och mamma K skulle vi få till en helg av firande (Niklas) och guidning. Niklas syster M har börjat studera på universitetet så hon fick agera guide och husrum.
 
FREDAG
Vi anlände ganska sent till Göteborg, handlade lite och avnjöt sen en måltid i Ms lägenhet. Vi underhöll oss med ett glas vin och musikquiz.
 
LÖRDAG
En ganska kylig dag som bestod av mycket promenerande.
Vi gick upp för berget i Keillers Park och kollade på utsikten:
 
Efter det hamnade vi på Lindholmen där bl.a en del av Chalmers ligger. Vi värmde oss med kaffe och åkte sen Älvsnabben över till Järntorget.
 
Vi promenerade genom Haga och tittade i de små, mysiga butikerna. Våra fötter tog oss sedan mot Slottsskogen och den del av universitetet som M går på, väldigt fin byggnad. Till sen lunch fick vi italienskt. Efter det tog vi spårvagnen till Kungsportsplatsen där vi fick i oss lite mer kaffe. Ungdomarna gick sedan för sig själva en stund innan vi åkte hem för att göra oss i ordning. Bord var beställt på "Svarta Oliver". Himla god mat och bra avslut på en bra dag.
 
SÖNDAG
Solen sken men det var ändå kallt.
Efter en god kaffe på Franks och en promenad längs Avenyn var sen första stoppet för dagen var Göteborgs Konstmuseum:
 
Jag och Niklas åt sen lunch med en av hans kompisar. Familjen samlades sedan för en eftermiddagskaffe på Haga innan vi begav oss hemåt.
 
Kul helg i en kul stad är väl en bra sammanfattning på det hela.
 
//E