Emma i Norrköping

Kortvecka och packning

Kategori: Allmänt

Det är väl ingen som undgått att det är kristi-flygare på torsdag. För mig som lärare innebär det kortvecka på jobbet så jag passar på att åka hem till föräldrarna.
 
Resväskan står framme och jag har börjat lägga fram saker att packa ner. Frågan är nu bara vad man ska packa ner. Enligt norrmännen (yr.no) så kan jag knappast förvänta mig över 17 grader så barbent kanske inte är att föredra den här helgen. Långkjol, solglasögon och byxor ligger framme i alla fall... Vi får se vad som hamnar i väskan. Ja, en bok och iPod är redan framplockade också.
 
//E

Anställningsintervju

Kategori: Allmänt

I fredags blev jag uppringd av en administratör på en av stadens skolor. De hade hittat mitt CV jag skickade ut på måfå i juli förra året. "Vi kanske behöver fylla en tjänst med dina ämnen i höst, kan du komma hit så vi får prata lite med dig?". Visst sa jag och idag gick jag dit på min bokade tid.
 
Visste inte vad jag skulle förvänta mig. Visste inte vem jag skulle prata med eller om vad. Det enda jag visste var att jag faktiskt inte sökt nån tjänst där.
 
Helt plötsligt sitter jag och pratar tyska med en annan lärare som även är fackombud.
Sen sitter vi med två rektorer i ett annat rum och så är jag mitt uppe i en anställningsintervju. Oj oj oj.
 
Och så ställer de massa frågor om hur jag ser på planering, feedback, kollegialt lärande och formuleringar i kursplaner. Och där sitter jag och känner att jag inte vet något, men jag svarar så gott det går. Som vikarie så är det ju egentligen inte jag som planerar, ger feedback etc. Nog för att det blivit så den här terminen men inte innan.
 
Kände mig jättefånig när jag gick därifrån. Mest för att hon på telefon sa att "vi kan ju prata lite med dig" och så hamnar man på en riktigt intervju med 3 personer som ställer frågor.....
 
Nu har jag dock sökt tjänsten på riktigt så vi får se vad som händer.
 
//E

Iste i värmen

Kategori: Ätbart

Bild från Walmart.com
 
Sommarvärmen fortsätter i Linköping!
Igår gjorde jag eget iste av Tazo Passion. Det är friskt och en aning surt. Och eftersom det stått i kylen över natten så är det också väldigt kallt!
 
Jag önskar er alla en fortsatt bra fredag.
 
//E