Emma i Norrköping

Aprilväder

Kategori: Allmänt

Det var ganska många på skolan igår som irriterades över den vita vägg av snö som helt plötsligt omringade oss. Jag tror det håll på i ca 3 timmar, det öste, öste och öste. Flera lärare uttryckte sig och sa: "ja det är ju aprilväder". Vadå aprilväder? Vad har min födelsedagsmånad gjort för fel för att förtjäna att namnge detta tråkiga väder?
 
Enligt Wikipedia (inte den bästa av informationskällor men i detta fallet duger det) så är aprilväder ett omväxlande väder på våren där man kan ha sol och värme en dag för att dagen efter ha snö, kyla och hagel. Idag skiner solen och vi har ca 6 grader ute. Så, det där med aprilväder kanske stämmer.
 
Jag hoppas nu på vanligt vårväder, det är ju ändå slutet på mars!
 
Ha en bra torsdag.
//E

Cykeltur och våfflor

Kategori: Allmänt

Idag slutade jag kl 12, det kändes väldigt skönt.
 
Jag gick hem, åt lunch och sen åkte jag och Niklas på cykeltur. Vi tog oss genom stan, genom Berga och till Johannelund. Vi har aldrig varit i Johannelund och om man tittar runt på lägenheter (både hyra och köpa) så finns det en del i just det området. Det var ganska fint där. Vissa lägenhetshus såg lite tråkiga ut men det fanns många att välja på. Det fanns även ett ordentligt centrum, skola, villor och en liten badplats i Stångån. Känns bra att vi har tittat till ett område till i den här staden, synd bara att det tog oss 4 år att komma dit, ha ha.
 
För övrigt så är det ju våffeldagen idag. Ägg år inköpta och Niklas har plockat fram våffeljärnet så vi är redo för våfflor till kvällsmat sen. Mums!
 
Jag hoppas ni andra också får i er en våffla, eller fem...
 
//E

Lördagsfynd

Kategori: Allmänt

Idag gjorde vi något vi gör väldigt sällan: vi gick och fikade på stan! Kaffe och vaniljbulle fick det bli för min del. Mums, mums, mums.
 
Sen gick vi i några butiker och tittade runt och jag fick med mig några fina fynd hem:
Ett par turkos solglasögon och två "riktiga" diskhanddukar dvs. sådana där i linne/bomull som mormor och farmor brukar ha med monogram på. Dessa har inga monogram men de är väldigt fina.
 
Solglasögonen var en kul grej, jag har ett par svarta men tänkte att några i färg kunde pigga upp.
 
Lördagen fortsatte med lite kjolssömnad och vinet ligger i kylen i väntan på kvällsmaten.
Riktigt bra lördag om ni frågar mig!
 
//E