Emma i Norrköping

Helgen i Nossentiner Hütte

Kategori: Familj/vänner

I fredags akte jag och Anke norrut till Nossentiner Hütte. Där hälsade vi pa hennes mamma Sigrid och hennes brors familj.
Lördagen var riktigt varm, solkrämen fick komma fram. Vi tog det mest lugnt, fikade i solen. Pa kvällen gick vi över till Hannes och Jeanette (bror med fru), de hade bjudit in oss för grillning. Bubbel till maten, gott kött och en riktig sommarkväll, vad med kan man begära av en lördag?
Söndagen var tyvärr inte lika varm. Men det gjorde ingenting tyckte jag och Anke. Vi akte saledes en battur över 4 sjöar. Vi sag massa folk, skog, vatten...Ja det man brukar se fran en bat.
Vi aker troligtvis dit igen pa torsdag. Vi har planerat fler utflykter i grannstäderna.

Jag har för övrigt förlorat mitt internet hemma. Därmed har jag även förlorat möjligheten att använda mitt svenska tangentbord och en bokstav med ring över. Ni och jag far sta ut ett tag, men snart kommer det en egen internet uppkoppling till oss.

Ha det sa bra salänge. Nu ska jag ut i värmen.
//E

Värme

Kategori: Humor och Glädje

Jag vet inte hur varmt det var idag, temperaturmässigt, men jag gick i alla fall omkring i tunna strumpbyxor och bara t-shirt under min tunna jacka. Såg flera stycken som bara gick omkring i t-shirt.

Äntligen vårväder!

//E

Tysk skrift

Kategori: Skola

Enligt min lärare i kursen om Bröderna Grimm så ska vi "som germanister kunna läsa tysk skrift". Det tillhör uppenbarligen baskunskaperna.

Tysk skrift, vad är det undrar ni? De skriver väl som vanligt, kanske nån säger.
Jo, nu gör de det, men inte då Bröderna Grimm levde, då skrev man såhär:


Nu är visserligen min exempeltext på svenska men ni förstår förhoppningsvis ändå de svårigheter jag ställs inför. Det största problemet är att 's' och 'f' skrivs precis likadant och att 'A' ser ut som ett 'U'. Jag förstår som tur är sammanhanget i texterna även om jag helt missar några ord ibland....

Ha det gott.
//E