Emma i Norrköping

Det är ju i princip ljust ute

Kategori: Allmänt

Jag tänkte på en sak igår när jag gick hem från skolan: det är ljust ute. Klockan var 16.10 när jag gick ut och jag var beredd på mörker och att hänga ut reflexen. Men nej, det behövdes inte. Förra veckan när jag gick hem liknande tider så var det mörkt.
Visst, det var ju inte strålande sol direkt men dagsljus. Jag blev ärligt talat lite chockad.
Är det snön som gör det eller går vi så snabbt mot ljusare tider?
 
Får se hur det ser ut idag när jag går hem.
 
//E

Dagarna går, rättningshögen består

Kategori: Allmänt

Livet på skolan går vidare, det är mycket att göra men jag är ändå glad varje dag. Kalla mig knäpp, men det är kul att vara där. Jag är lyckligt lottad med många duktiga elever och himla kul kollegor på arbetsrummet.
 
Och det hela flyter på bra. Jag planerar och planerar om. Lektioner hålls, läxor rättas, böcker läses, konferenser och möten besöks, ja ni kan ju tänka er.
 
Rätta ja, det känns som om det aldrig tar slut. Nu är det bara 6 uppsatser kvar (wei) men vad hjälper det när jag får 18 nya på fredag... Just det. Det kommer gå åt en del kaffe känner jag, ha ha.
 
Ha det gott.
 
//E

Ticket to Ride

Kategori: Humor och Glädje

Så har vi snöat in oss på ytterligare ett brädspel: Ticket to Ride.
Alla spelare får sk. biljetter med olika destinationer och så ska man helt enkelt bygga järnväg mellan de två städerna. Spelbrädet är en karta som består av många olika småsträckor så det gäller att man bygger snabbt så ingen annan bygger på just den lilla sträckan du behöver för att komma framåt.
 
Först och främst behövs ett grundspel, antingen USA eller Europa, vi har Europa.
Du får här en karta över Europa och biljetterna säger till dig att bygga järnvägar mellan t.ex London-Aten eller Moskva-München.
 
Vill man så kan man köpa expansioner, vilket han jag bor med har gjort.
Köper man Europa 1912 får man nya biljetter och lite andra småpluttar att sätta ut.
 
En annan expansion är Schweiz/Indien.
Du får då ett nytt, vändbart spelbräde och nya biljetter så du åker runt i Indien eller i Schweiz. Schweiz är ganska svårt att spela då järnvägarna där ofta består av tunnlar som är dyrare att bygga. Indien är lite knepigt då man aldrig vet var nånting ligger eftersom alla städer är nya för en.
 
Det känns som om vi spelar var och varannan dag här. Denna helgen har vi hunnit med 6 omgångar, får se om det blir några till innan denna dagen tar slut...
 
//E
 
För övrigt: alla bilder kommer från Meepletown.