Emma i Norrköping

Påsken i Berlin - måndag

Kategori: Resor och utflykter

Soligt men lite snålblåst på morgonen. Vi intog "picknick-frukost" vi Spree precis utanför FriedrichstraSe.
 
Fidde och N "bara skulle in på Berghain" som har öppet dygnet runt så de åkte dit igen. Jag, Jimmie och Karro tog en båttur på Spree.
 
Sen checkade vi ut och åkte hem.
 
Tack snälla för att ni följde med till Berlin, jag har haft jättekul. Vi har sett mycket, gått mycket och ätit goda saker.
 
Vi har även skrattat mycket, bl.a. åt:
- att jag och Karro blev utslängda från en thai-restaurang då vi satt inomhus och åt ur våra boxar. Vi visste inte att de bara för för take away då de innehöll maträtter som inte fanns på den vanliga menyn.
- Jimmie gick in i, inte bara en utan TVÅ stoplar.
- Fidde och N blev nekade inträde till Berghain. De har lite udda insläppsregler har vi hört men vi tyckte ändå det var lite kul.
 
Vart reser vi nästa gång?
 
//E

Påsken i Berlin - söndag

Kategori: Resor och utflykter

Åter igen var det hyffsat väder när vi vaknade. Vi köpte biljetter till TV-tornet och insåg att vi hade 2h tills vi skulle få åka upp så vi åkte iväg och tittade på Hauptbahnhof, regeringsbyggnader, Brandenburger Tor och Holocaust Memorial.
 
 
Jimmies kamera har VÄLDIGT stor vidvinkel så han måste stå ganska nära Reichtagsgebäude för att bara få med den och inte halva området. Ser ni honom?
 
 
TV-tornet. Man befinner sig 203 meter upp i luften, hissen åker 6m per sekund.
 
Sen delade vi lite på oss igen. Jag, Jimmie och Karro åkte till Olympiastadion.
 
På kvällen tog vi en drink på Van Gogh (ännu ett av våra favoritställen). Vi åt Tex Mex till middag och sen försökte vi komma in på technoklubben Berghain. Det var extremt lång kö så när vi kommit 15 meter på över 30 minuter gav vi upp och åkte hem.
 
 
//E

Påsken i Berlin - lördag

Kategori: Resor och utflykter

Vi vaknade till sol och blå himmel, vilket vi var väldigt nöjda med. Efter frukost på café begav vi oss till Nordbahnhof och tittade på delar av Berlinmuren och ett vakttorn.
 
Nästa anhalt var Zoologischer Garten och Gedächtniskirche. Här delade gruppen upp sig, tjejerna shoppade och killarna, ja tittade på något och sen drack de öl.
 
Denna dag drack jag även min första mass (ska vara ett tyskt s men jag hittar inte det). För den som inte vet så är det en liter öl. Det var gott. Karro var så nöjd med att hon kunde lyfta 3st enlitersglas samtidigt. Det gick jättebra, i ca 25 sekunder, sen blev det tungt.
 
Snabb tur till Gedarmenmarkt.
 
På kvällen blev det italiensk mat och sedan öl på Bier Republik, stället där priserna fungerar som en börs så priserna går aningens upp och aningens ner.
 
Kvällen, eller snarare natten, avslutades med biljard på vandrarhemmet.
 
//E