Emma i Norrköping

Köa i skolan

Kategori: Humor och Glädje

Jag kan nu bocka av ännu en (smått meningslös) studentlivsgrej: att köa för en biljett till en skolfest.

Helgen som kommer är det Suntrip i skolan, temat är kryssning. På söndag är det kravall, en stor fest i skolan, det är den vi köade till. På lördag är det sandslottstävling inne i C-huset och på kvällen är det sittning (middag) och efterfest.

Jag personligen har aldrig köat innan, det har däremot Niklas. Biljetterna skulle släppas kl. 22 igår och vi tänkte att det räcker om vi är där kl 17 och möter upp Sofie. Arrangörerna hade ett nytt kösystem, när man kom dit så fick man skriva upp sig på en lista och få en nummerlapp (jag fick 239). Sen fick man välja lite var i huset man ville sitta. Andra gånger så har man varit tvungen att sitta i den ordningen man kommer.

Efter en hamburgare, lite Alfapet, pluggande och kortspel ropade de äntligen ut att nu var det dags att gå mot "kassan". En kille med megafon gick omkring och skrek kö-instruktioner, vilka nummer som skulle stå var etc. Vi hamnade nere i källaren.

Klockan slog 22 och inget hände.
22.08, nothing to report.
22.18, jag börjar undra om vi kommer hinna med sista bussen vid 23. Rykten började florera om att biljetterna kanske tar slut, folk får ju ändå köpa 4 st var.
Nångång efter 22.30 fick vi gå upp för trappan.
22.40 var vi inne i "kassa-rummet", dock var det lång kö där inne också. Vi kommer missa sista bussen hem. Nån i kassan skakar på huvudet, genast ser folk det som ett tecken och börjar ringa till sina kompisar och säger att nu verkar nånting ha tagit slut.
Det går långsamt framåt.
22.55 Både jag, Niklas och Sofie har fått tag i de biljetter vi skulle köpa och vi inser att vi faktiskt kommer hinna med bussen. Himla skönt eftersom det hagel-regn-snöar ute.

Så, på torsdag är det overallen på som gäller. Party!

//E
Kommentera inlägget här: