Emma i Norrköping

Best of Prague

Kategori: Resor och utflykter

Vi har haft en bra tid i Prag. Det finns mycket att se och uppleva i den staden. Vi köpte ett kort för tunnelbana och spårvagn men vi använde det väldigt lite, vi gick istället, långt och mycket. Jag är glad att vi hade bra skor med oss, staden är täckt av gatsten i olika former, vissa mer instabila än andra så man fick kolla ganska mycket neråt även om man egentligen ville kolla uppåt. Något som är lite tråkigare är att man ofta får röka inomhus på restauranger och vissa caféer, kläderna luktar sådär lagom kul när man kommer hem på kvällen. Ett ställe gick vi från ganska snabbt för vi fick problem att andas. Lite synd.
 
Som sagt, det finns mycket att säga om Prag. Jag har valt ut de fem saker som fastnat bäst (förutom den billiga och goda maten, det stora fina hotellrummet och all öl).
 
Fina fasader och hus
Vart man än gick så fanns det pampiga hus eller fasader. Det är klart det fanns fula hus och graffitti men de kom lite i skymundan i allt det fina.
 
Drinkar på Hemingway Bar
Hela stället gick i gammaldags stil, både inredning och musik. Bra och trevlig bartender som förhöjde upplevelsen. Och ja, det var kul att betala notan, man delar ju deras valuta i (nästan) 3 för att få den svenska summan.
 
Påfåglar i Senatens trädgård
De bara gick där i små buskinhängnader, lite udda och chockande, men oj så fina!
Hela senatsområdet var fint för övrigt.
 
Prag Symfoniorkester i Municipal House
28 oktober är deras Independence Day. Lokalen var fylld med folk i fina klänningar och kostym. Vi hade åtminstone försökt klä upp oss lite. Prags Symfoniorkester spelade Bedrich Smetanas "My Country". Han är en av Tjeckiens mest kända kompositörer och "My Country" är ett sexdelat nationalepos bestående av sk. symfoniska dikter. Väldigt pampigt och vackert var det i alla fall.
 
Alla vackra vyer
Det finns en del kullar och utkiksplatser att ta sig till, och det gjorde vi. Helt klart värt mödan!
 
Hoppas ni också haft ett bra höslov!
//E