Emma i Norrköping

Ich bin ein Berliner

Kategori: Vardag

Idag har jag återigen besökt Pankow Bürgeramt, saknade några anmälningspapper ( de skulle hämtas där, var står den infon?) och mitt pass. Passet var kanske lite klantigt att glömma. Men nu är jag anmäld som invånare i staden, wei!

Åkte vidare mot mitt framtida universitet, tänkte det kunde vara bra att hitta salarna jag ska vara i nästa vecka och fråga runt lite om allmän info. En hel del krångel uppstod. Med mig på min inskrivning på tisdag ska jag ha med betalningsbevis för termins-tunnelbane-biljetten, det står inte på min lapp var man ska betala, bara att kvittot ska med. De tar heller inte kortbetalning så jag måste ha med mig 227 Euro i kontanter. Var står den infon? Det står att man ska ha med papper för giltig försäkring och nu när jag frågade så sa en kille att man måste visa upp sina försäkringspapper på enn speciellt kontor först. Var står den infon? Sen gick jag för att hitta mina salar, två av dem gick ganska lätt, de låg i två jämtevarandra liggande byggnader. Sal nummer tre tog mig 30 min att komma till till fots, inte okej. Sen visade det sig att den delen av universitetet byggs om så jag kom ju inte ens in i huset.

Sen gav jag upp skolan för idag. Köpte mig en latte på Starbucks som smakade kött på nåt sätt, väldigt udda så jag slängde den. Tänkte att jag skulle gå lite längs Friedrichstrasse och Unter den Linden men det började regna så jag gav upp det och åkte hem.

Nu kan det vara så att jag fick med mig två tidningar och några Lindt-praliner hem så min fredag är räddad även om vädret just nu är emot mig.


Här är lilla jag utanför lägenhetshuset. Anke och jag bor på markplan. Jag är så att säga gräsänka nu i två veckor för Anke flyger till Houston idag. Men jag klarar mig, det finns ju en hel del att göra i Berlin.

Ha det gott därhemma.
//E

.......................................................................................................................................
Angående "Ich bin ein Berliner": Det är nånting som president Kennedy sa nångång, men det är lite fel. "Ich bin Berliner" betyder "jag är berlinare" alltså från Berlin. "Ich bin ein Berliner" betyder "jag är en berlinare" alltså bakverket berlinare....Humor!