Emma i Norrköping

Fullt ös, men kul har vi

Kategori: Familj/vänner

Jag kom hem i torsdags och samma kväll var det dags för det stora julgodisbaket. Tre familjer trängdes ihop i vårt kök. Knäck kokades, choklad rullades och vi hade pappersformar överallt. Vi kom fram till att vi träffats och gjort julgodis i 24 år, åtminstone två av familjerna. Det blir ju lite jubileum nästa år, himla kul. 
 
Fredagen bjöd på det årliga tandläkarbesöket, aldrig kul men det måste göras. En runda på stan med mamma och bio med bror, svägerska och några av deras kompisar. Vi såg Hobbit - desolation of Smaug. Alla verkade nöjda.
 
Sen blev det lördag och dags att klä granen och laga massa julmat. Då mamma tyvärr jobbar hela julen så firade familjen och respektive jul igår helt enkelt. Väldigt god mat, särskilt det krispiga översta lagret på Janssonen. Det blev en del must, en del vin och mycket spel. En himla kul grej var att Mikki hade som skoluppgift att fotografera folk som dansade runt en gran. Vi fick helt enkelt dra ut granen från väggen och börja dansa. Oj, oj, oj vad vi skrattade.
 
Nu är det söndag och vi har tänt det fjärde ljuset i ljusstaken. Idag tar vi det lite lugnare med lutfiskmiddag med morfar. Jag, mamma och morfar skulle kunna äta upp all lutfisk själva, men vi är snälla nog att dela med oss.
 
Julhärligheterna fortsätter....
 
//E
Kommentera inlägget här: